[Hakemistoon]

Kapin niemi, Etelä-Afrikka

Kävin päivän kiertomatkalla Kapin niemen ympäri pikkubussilla. Valitettavasti vain yksi osuus idänpuoleisesta rantatiestä oli kivivyörymien takia suljettu, joten reitti oli enemmän kahdeksikon muotoinen.
Hout Bayn kalastajakylästä lähdimme pienelle laivareissulle Duikerin hyljesaarelle. Vene oli aivan täynnä, mutta oppaamme sai meidät suhteilla vielä mukaan veneen komentosillalle.
Vastaantulijoita lahdella.
Hyljesaarella oli kuhinaa, tuhansia hylkeitä puikkelehti vedessä ja lekotteli kallioilla.
Auringossa on aika ahdasta.
The Sentinel eli Vartiomies Houtin lahden suulla.
Seuraavaksi suuntasimme Kirstenboschin kasvitieteelliseen puutarhaan, jossa on yli 50 hehtaaria alueen ilmastoon sopivia kasveja.
Opas näyttää kuinka paikallisesta heinästä voidaan tehdä nippuja joista sitten saa taloihin kattoja. Niput eristävät hyvin lämpöä, mutta ovat erittäin tulenarkoja.
Paratiisinlinnun kukassa on varsin kauniit kukinnot (joskin hieman jo ohi).
Värikkäitä Proteoita. Puutarhassa olisi voinut viettää vaikka kokonaisen päivän, mutta ei tullut kuitenkaan tultua uudempaa kertaa.
Seuraavaksi ylitimme niemen selän ja siirryimme itärannikolle False Bayn rannalle. Taustalla 27 kilometriä hiekkarantaa, ja tällä puolella vesikin on mukavan lämmintä, noin 19-22C (länsipuolella vain noin 8-10C kesällä ja 10-15C talvella).
Pingviini pensaiden suojassa.
Bouldersin pingviinisiirtokunnassa on tuhansia Etelä-Afrikan pingviinejä.
Karvaisilla yksilöillä on sulkasato, ja ne eivät pysty uimaan eivätkä siten myöskään syömään. Siitä seuraa pakollinen kolmen viikon laihdutuskuuri.
Seuraavaksi ajoimme eteläisimpää kärkeen Cape Pointiin (joka ei kuitenkaan ole Afrikan eteläisin piste, se on noin 250 kilometriä itään).
Näkymä Cape Pointin huipulle johtavalta polulta Hyväntoivonnimen suuntaan.
Huipulle rakennettu majakka peittyy valitettavan usin pilveen...
... joten uusi majakka on rakennettu paljon lähemmäs meren tasoa (valkea torni noin puolivälissä meren ja huipun välissä).
Kapin paviaani.
"Been there, done that" kuva todistaa että tosiaan kävin Hyväntoivonniemellä:-)
Strutseja tepasteli Cape Pointin luonnonpuistossa.

[Hakemistoon][Päähakemistoon]

Photography Copyright © 1999-2006 Jari Karjala [www.jpkware.com]
Album generated with JPhotoAlbum.